duminică, 22 iulie 2012

Amintiri din copilărie - poveşti de groază în toiul furtunii

Nu v-am mai povestit de mult câteva întâmplări de prin copilărie (cititi si povestile de dinainte, pe pagina "Amintiri din copilărie").

Cred că noi toţi am avut parte măcar o dată în copilărie de o furtună pe cinste, asezonată cu poveşti spuse la lumina lanternei, înconjuraţi de prieteni la fel de speriaţi ca şi noi...
"Era o dupămasă tulburată, cu un aer prevestitor de rău... Ina şi Uca erau împreuna cu alte două prietene, la una dintre ele acasă. Se făcuse întuneric şi nori mari acopereau cerul. Ina şi Uca au decis să se întoarcă la ele, iar prietenele, Elise şi Aria le-au însoţit. În timp ce se îndreptau către casa lor, un fulger puternic, însoţit imediat de un tunet îngrozitor, a anunţat începutul furtunii. Elise le-a spus să nu fugă, căci ştie ea pe cineva care a fost trăsnit în timp ce gonea pe furtună. Mai mult decât speriate, cele patru fete au grăbit pasul şi după câteva minute au ajuns acasă.

Udate din cap până în picioare, au fugit în bucătărie la căldură. După aceea Ina şi Uca şi-au invitat prietenele în corturile lor, să se adăpostească de noaptea crudă din mijlocul pustiului, de pericolele trăsnetelor şi a torentelor de apă care curg la vale. Corturile erau construite în sufrageria cea spaţioasă şi întunecoasă, formate din pături prinse de colţurile fotoliilor şi a dulapurilor.

Au aprins lanternele, iar Elise şi Aria au început să povestească întâmplări incredibile auzite de pe la alţii. Poveşti de groază, poveşti cu oameni prinşi de furtună în păduri, în case bântuite... Poveşti cu fantome şi spirite care se trezesc la adăpostul întunericului, cu creaturi ale nopţii care ies din pământ când plouă... Ca totul să fie perfect, înfiorător, Elise a început să cânte la pianul bătrân din sufragerie. Note groase, ameninţătoare erau alăturate unor note subţiri, sfâşietoare, care străpungeau sunetul ploii, răsunând pe deasupra dealurilor înconjurătoare.

După aceea s-au dus sus în dormitor, bâjbâind pe scări, prin întuneric. S-au încuiat în cameră şi s-au întrecut cine are curaj să iasă pe terasă să înfrunte fulgerele. Elise şi Aria au speriat-o pe micuţa Uca, povestiind scenariul unui film horror cu o fantomă ce trăia după o oglindă. Cum fetele aveau în dormitor o frumoasă oglindă bătrână, semilipită de perete, Aria a afirmat atotştiitoare că în spatele oglinzii se află o fantomă care iese noaptea la 3, dacă te prinde că te uiţi la ea...


Pe când fetele dezbăteau acest subiect cu înflăcărare, dintre scândurile jaluzelelor au început să străbată raze timide de soare. Au ieşit pe balcon şi au constatat că furtuna a încetat. De pe frunzele copacilor curgeau stropi de ploaie şi natura părea revigorată. Un miros proaspăt de iarbă umedă le înconjura şi norii erau risipiţi care încotro. S-au despărţit, iar fiecare a răsuflat uşurată că lumina protectoare a revenit şi coşmarurile întunericului au dispărut o dată cu norii...."


p.s. Înafară de Ina şi Uca, numele sunt fictive. Povestea este reală, uşor îmbogăţită cu detalii.

 Day 07 - A song that reminds you of a certain event
 La Bouche - Wanna Be My Lover
   
(era ceva versiune remixata cu mai multe da da da-uri)
imi aduce aminte de banchetul din cls a 8-a.. yuck!!!! hate it!

6 comentarii:

 1. Salut!Te aşteaptă o surpriză la minee!:)

  RăspundețiȘtergere
 2. ;)) Mi-a plăcut întâmplarea. Interesant, dar eu nu am avut parte de aşa ceva.

  RăspundețiȘtergere
 3. Mie mi-e fooarte frica de furtuni si de fulgere,

  RăspundețiȘtergere
 4. Mda..sigur...cati ani ai?!eu la 10 ani eram la fotbal si ne.a prins o furtuna si pe ploaie si fulgere si tunete si traznete noi jucam fotbal...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Scuza-ma, in cazul in care nu ai observat, sunt amintiri din COPILARIE. aveam in jur de 9 ani. nu toti trebuie sa fie curajosi si grozavi cand erau copiii.. plus ca sunt fata.

   Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...