duminică, 18 decembrie 2011

Muzica veche vs cea nouă - verdictul

 Plănuiam postul de ceva vreme... Am stat să mă gândesc la asta, dar deja mă enervează cât insistă unii cu faptul că muzica generaţiei noastre e de căcat (scuzaţi-mi cuvântul), iar numai muzica de acum 20-50 de ani e de valoare. Nu zic că nu este adevărat în parte, dar şi în zilele noastre se face muzică bună. Poate că sunt mai multe scursuri acum, decât înainte, dar şi acum sunt mai multe vedete, decât erau acum 30 de ani.


Muzica celor de la Abba, Queen, Tina Turner, Elvis Presley, Aerosmith (etc.) e cu adevărat bună şi valoroasă. Dar în mare parte şi datorită faptului că melodiilor în sine li se adaugă patina timpului, ce rafinează orice. De unde ştim noi că pentru copii noştri (sau nepoţii), hiturile lui Adele n-o vor transforma pe aceasta într-un fel de Celine Dion, Michael Buble să fie un fel de Frank Sinatra, Gaga va fii la fel de apreciată ca Madonna, chiar şi Miley Cyrus să fie o nouă Britney Spears < şi alte comparaţii mai pot fi făcute.. (dar nu prea îmi vin în minte acum..)>?


Hai să nu aruncăm cu gunoi în ceea ce se cântă acum. Poate Rihanna va avea o carieră strălucită şi va avea atâtea hituri câte a avut Michael Jackson cât a trăit.. Nimeni nu-l considera pe MJ prea grozav când era tânăr, şi ce a ajuns? The king of pop. Poate fac comparaţii exagerate, dar vreau să arăt că poate artiştii ăştia ce sunt "pe val" acum, nu sunt aşa teribili cum îi consideră fanii trecutului.Să nu uităm că în vremurile de demult, nu era libertatea aşa mare. Nu prea puteau să vină şi să facă ce fac unii acum. Dar dacă ar fi putut? Industria muzicală se extinde, noi şi noi genuri apar, iar amatori sunt destui. E normal să fie muzică de la cea mai proastă calitate la cea mai bună, atâta timp cât avem gusturi diferite, iar respectivele genuri se ascultă.

Şi cel mai mult mă enervează când îi aud pe unii zicând că toti ceilalţi artişti sunt de cacao, doar trupele de rock sunt cântăreţi adevăraţi. Serios? Rock-ul e singura muzică adevărată? Atunci ABBA ce sunt?

Repet, îi ador pe cei enumeraţi la începutul celui de al doilea paragraf, dar nu înseamnă că nu pot fi egalaţi. Să ne înţelegem, nu pot fi copiaţi, sunt unici, cum fiecare om e unic, doar că nu sunt zei.

Evident că în prezent piaţa e mega-aglomerată de bum-bum-song-urile la modă acum, şi chiar urăsc curentul ăsta.. dar cine ştie? Poate şi muzica disco din anii 80 era urâtă de unii, sau poate că nu puteau protesta fiindcă nu prea aveau alegeri, oricum, astăzi some of us chiar o ascultă cu plăcere...

8 comentarii:

 1. :) eeee :) ai dreptate, vremurile s-au schimbat, asta nu inseamna ca acum nu avem artisti talentati:)

  RăspundețiȘtergere
 2. Fie ca magia acestei sarbatori, a nasterii Mantuitorului sa va aduca multa pace, caldura sufleteasca si bucurie. Hristos s-a nascut! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

  RăspundețiȘtergere
 3. Lavi - da, fiecare are gusturile lui, insa nu trebuie sa sarim sa clasificam muzica imediat.

  C.L.M - avem noi multi, desi sunt poate mai putin cunoscuti :|

  RăspundețiȘtergere
 4. Problema e cu muzica gen mama yette :D.

  RăspundețiȘtergere
 5. Oana - lool, am ascultat si eu acum melodia aia.. ce tampenie :)) oricum astia sunt insignifianti

  RăspundețiȘtergere
 6. Din cauza ca in ziua de azi non-talentele sunt promovate mai mult. De aici vine impresia proasta asupra industriei muzicale.

  RăspundețiȘtergere
 7. filedinpoveste - da, asa este..din pacate..dar mai supravietuiesc si exista destule talente,deci nu putem generaliza ca azi nu mai exista muzica buna..desi putem spune ca "azi nu se mai promoveaza intens muzica buna".

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...