marți, 27 decembrie 2011

Cei 4 magnifici de la Vocea României


Nu mă refer la cei din juriu (acum), ci la cei 4 concurenţi intraţi în finală: Iuliana Puşchilă, Cristian Sanda, Dragoş Chircu şi Ştefan Stan. Cel din urmă, se pare că a fost cel dintâi.
Nu pot să spun că am fost încântată de cel ales câştigător, dar bănuiam încă de la ultima semifinală. Iuliana este superbă, dar pierdea în faţa admiratoarelor lui Ştefan, Cristian este cumva echivalentul lui Narcis (de la Românii au talent), iar cu toţii ştim cine a fost mai îndrăgit la celălalt show, iar Dragoş are o voce excepţională, dar nu are carisma lui Ştefan, astfel încât a fost eclipsat de acesta (evident nu vocal vorbind). Aşa îmi explic eu modul în care a votat majoritatea.

Important este că, fară sau cu titlul de Vocea României, toţi au porţile deschise, şi au câştigat notorietate, ceea ce este cel mai important. Cu sau fără acei bani, toţi au şansa egală să aibă o carieră. Câţiva din foştii concurenţi chiar au început să aibă diverse proiecte muzicale (vezi Liviu Teodorescu, de exemplu).
Ceea ce vreau eu să subliniez este că nu trebuie să ne supărăm aşa tare pe faptul că nu a câştigat favoritul nostru. Check-uiţi pagina de facebook a Vocea României şi vedeţi câte comentarii răutăcioase sunt.
Sunt convinsă că indiferent de cine câştiga, existau comentarii meschine. Evident, cum a fost şi în cazul emisiunii Românii au talent,  lumea merge până într-a zice că voturile au fost măsluite, a câştigat cel din echipa lui Smiley pentru că Smiley face reclama la Cosmote (sponsorul emisiunii), clasamentul a fost inversat, etc. Nimeni nu ştie, însă de ce să ne gândim la fapte aşa urâte, şi mai ales tocmai în ziua de 26 decembrie?

Oricum ar fi, titlul acesta nu o să mai valoreze nimic peste un an, doi, pentru că lumea uită şi reţine doar
realizările de după. Nimeni nu mai ştia că Cătălin Josan a câştigat primul sezon al Megastarului, dacă nu-şi
făcea cât de cât o carieră. Ceilalţi care au câştigat după el, care sunt? Habar nu mai am deşi m-am uitat la acel show. Adrian Ţuţu a fost aproape uitat, până ieri când oamenii au început să facă comparaţii între cele două emisiuni şi câştigătorii lor. Ceea ce vreau să subliniez este că nimeni nu mai  dă doi bani pe titlu, dacă nu ai făcut ceva în urma lui. Iar "copiii" ăştia de la Vocea României, sunt convinsă că nu vor fi uitaţi. Dacă Iuliana, Cristian, Liviu, Max, sau Cătălin Dobre vor avea o carieră muzicală (unii deja au făcut primii paşi), vor avea mult de câştigat, chiar să fără acest titlu simbolic.

Concluzionând, bravo Ştefan, ai câştigat inimile telespectatorilor (telespectatoarelor!), ai carismă, fă ceva cu asta, până nu îmbătrâneşti prea mult, căci industria muzicală are nevoie de vocea ta, iar ceilalţi, abia aşteptăm să auzim de voi! România vă primeşte cu braţele deschise!4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...